ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ | Όλγα Βαρτζιώτη | Πνευμονολόγος

DESIGN Dimitra Chrona / Schema Design
PRODUCTION concept+
PHOTOGRAPHY Yannis Kontos
VIDEO PRODUCTION ViD
TEXT / RESEARCH Olga Vartzioti

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΕΝΙΚΑ

Η Όλγα Βαρτζιώτη είναι γιατρός πνευμονολόγος – φυματιολόγος.

Εργάστηκε ως επικουρική Επιμελήτρια Β’ στη Α’ Πνευμονολογική Κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, από το 2008 έως το 2012, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία. Κατά την περίοδο αύξησης των κρουσμάτων από τον ιό H1N1 εξέτασε και αντιμετώπισε εκατοντάδες περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων ενώ παράλληλα εκπαίδευσε ειδικευόμενους γιατρούς στην κλινική και επεμβατική πνευμονολογία. Σήμερα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Σισμανόγλειο, ως ερευνήτρια για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το Άσθμα.

Απέκτησε την ειδικότητά της στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, όπου και εκπαιδεύτηκε στο βρογχολογικό εργαστήριο, το εργαστήριο μελέτης ύπνου, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, το άσθμα και τη ΧΑΠ.

Αποκόμισε τη χρήσιμη εμπειρία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κατά τη διάρκεια της άσκησή της στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ και στη συνέχεια υπήρξε επιστημονική συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Αττικόν.

Έχει να επιδείξει ένα ευρύ επιστημονικό και ερευνητικό έργο κι έχει λάβει μέρος σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια. Συχνά συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις της ειδικότητάς της και ως πνευμονολόγος υποστηρίζει αθλητές και δρομείς αγώνων.
  
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
ENGLISH CV

A N A Σ Ε Σ   Ζ Ω Η Σ